Skip to content

Gjør det selv!

– enkle veiledninger for service og vedlikehold, bilpleie, montering og mer

Service og vedlikehold


» Skifte av eksosanlegg Eksosanlegget har flere funksjoner. Levetiden på eksosanlegget kan variere utifra en rekke faktorer. Korte kjørelengder fører til mye kondens i anlegget og dermed større fare for rustangrep.

» Hvordan skifte olje og oljefilter Dagens motorer er tekniske undere med avansert teknologi. Oljen beskytter motoren mot slitasje og oljefilteret spiller en viktig rolle for å holde oljen ren fra metalldeler og skitt.

» Skifte av luftfilter Luftfilteret sørger for ren luft til kjøretøyets innsugning. Hvis filteret tettes eller blir møkkete kan dette føre til økt bensinforbruk og ujevn tomgang samt mer utslipp av forurensende avgass.

» Skifte av kjøleveske Kjølesystemet bør tappes, skylles og etterfylles minst annethvert år for å sikre riktig kvalitet på kjølevæsken og hindre dannelsen av rust og avfall.

Bilelektrisk


» Bruk av startkabler En av de vanligste årsakene til startvansker er dårlig batteri. Det er derfor nyttig å kunne gi eller motta starthjelp ved bruk av startkabler.

Lakkskader


» Fiks plastskade Slik fikser du skader på støtfangeren eller hva det måtte være i plast, dette kan du fikse selv med spraybokser. Husk lakk kode om lakk skal bestilles.

» Fiks lakkskade Slik fikser du skade på karosserideler enkelt selv, viser også hva du trenger å handle inn for jobben.

 
 

Bilpleie


» Slik vasker du bilen Det er viktig at bilen vaskes med jevne mellomrom slik at asfalt, olje, fuglemøkk og annen skitt ikke ødelegger lakken.

» Slik vasker du motoren Begynn med å kontrollere at alle deksler sitter tett, som  luftfilteret og beholdere for bremsevæske og ande væsker.

» Vask av dekk og felg Du bør være ekstra nøye med felgvasken hvis vinterdekkene skal leges bort for sommeren for at ikke salt og skitt skal forårsake rust og korrosjon.

» Tips og råd om bilpleie Ved god og regelmessig bilpleie går bilen bedre, den holder lenger og den bevarer også sin verdi lenger.

» Meguiar’s: Brilliant Solutions Meguiar’s Inc. er i dag en verdensleder innen bilpleie og er stolte over å tilby neste  generasjon produkter, verktøy og tilbehør til seriøse bilentusiaster.

Dekk og felg


» Hvordan skifte dekk Det er enkelt å skifte dekk selv og penger å spare. Dessuten er de vanlige dekkskiftene en fin trening hvis uhellet en gang skulle være ute og dekket punkterer.

» Dekkslitasje Dårlige dekk er til fare for bilfører, passasjerer og andre trafikanter. I tillegg til å være en av bilens store sikkerhetsmomenter er det mye god økonomi i å kunne ”lese” dekkene.

 

Vinterklar bil


» Vinterklar bil: 10 punkts sjekk Det kan være lurt å kontrollere bilen på en rekke punkter før vinteren setter inn. Både økonomisk og sikkerhetsmessig er det mye å hente på godt vedlikehold.

Montering


» Montering av hengerfeste Det er mange penger å spare på å montere et hengerfeste selv, ettersom det i mange tilfeller kan være tidkrevende. Montering av hengerfeste er som regel en grei jobb, men krever nøyaktighet.

» Montering av effektanlegg Effektanlegg fra SIMONS kjøper du hos oss, her viser vi hvordan du gjør jobben selv.

Barnesikring


» Barn i bil Det er påbudt å sikre barn i bil. Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt.

» Montering av barnestol Feil montering av barneseter kan være farlig, det er derfor lurt å ta seg god tid første gang det nye barnesetet skal monteres.